NOVA AKCIJSKA KOMEDIJA STANISLAVA TOMIĆA – PO TAMBURI

Treći film redatelja Stanislava Tomića svojevrsna je hrvatska inačica akcijskog kult-klasika The Warriors Waltera Hilla.

 

Radnja filma prati legendarnog TV voditelja Branka Uvodića koji poziva sve tamburaške sastave na natjecanje na glazbenom festivalu. Privučen bogatom nagradom, tamburaški sastav Aveti ravnice putuje na događaj na kojem je pogrešno optužen za krađu glavne nagrade. Tijekom noći, Avete progoni policija. Na putu do rodnog sela moraju se boriti i s tamburaškim skupinama. Kad konačno stignu kući, suočavaju se s posljednjim i najvećim izazovom.

 

Radnja je to komedije Po tamburi redatelja Stanislava Tomića, koji uz Marija Marka Krcea potpisuje i scenarij. Mario Marko Krce je ujedno i direktor fotografije, a za montažu je bio zadužen Tomislav Pavlic. Zvuk je oblikovao Alan Duches, kostimografiju je radila Tihana Mikša, scenografiju Branimira Katić, a glazbu Damir Martinović Mrle, Ivanka Mazurkijević i Ivica Plivelić Iva. Film je nastao u produkciji kuće Kaos (producent je Ivan Katić), te u koprodukciji kuća iz Makedonija (Krug Film), Slovenije (Supermarket) i Srbije (K12).

 

U glavnim ulogama nastupaju Momčilo Otašević, Tijana Pečenčić i Stjepan Perić, u ostalim ulogama su Nikola Kojo, Branko Uvodić, Hrvoje Barišić, Primož Petkovšek, Damir Martinović – Mrle, Nives Ivanković, Hristina Popović, Miran Kurspahić, Ivanka Mazurkijević i mnogi drugi.

 

Po tamburi hrvatsku je premijeru imao na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, a otad je prikazan na festivalima u Sloveniji, BiH i Njemačkoj. Kako je bilo na premijernom prikazivanju filma u CineStar Zagrebu ovog utorka pogledajte na linku.

 

Film Po tamburi pogledajte od danas u svim kinima, a ulaznice kupite online ili na blagajnama kina.