NOVI FILM AIR, BENA AFFLECKA I MATTA DAMONA ODUŠEVIO JE KRITIČARE, NA ROTTEN TOMATOESU IMA 99%

NOVI FILM BENA AFFLECKA I MATTA DAMONA

ODUŠEVIO JE KRITIČARE, NA ROTTEN TOMATOESU IMA 99%

 

 

 

 

 

Vjerujemo da zagriženi filmofili dobro znaju online adresu po imenu Rotten Tomatoes. Baza podataka koja okuplja recenzije, informacije i vijesti vezane za filmove dobar je izvor inspiracije pri biranju filma. Oskarovskoj ekipi filma, predvođenoj Benom Affleckom i Mattom Damonom, u filmu o jednom od najutjecajnijih sportskih brendova svih vremena su dodijelili nevjerojatnih 99% i proglasili ga jednim od najboljim sportskim filmova svih vremena! Oduševljena su bila i brojna poznata lica iz svijeta sporta i javnog života, te predstavnici poslovne zajednice na sinoćnjoj premijeri filma koja je održana u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu.

Ono zbog čega je Rotten Tomatoes ovih dana u medijima je jedan rekorder među filmovima. Naime, Ben Affleck i Matt Damon ponovo su se udružili snage u filmu “AIR” koji na repertoare kina stiže od četvrtka 6. travnja, u distribuciji Blitz filma.

AIR”  je i prije kino premijere sakupio brojne hvalospjeve, a postao je i jedan od najbolje ocijenjenih filmova na Rotten Tomatoes.

Sinoćnjoj premijeri filma koji su zajedno organizirali Blitz, CineStar i Sunset Sports Media Festival nazočili su među ostalima i Damjan Rudež, direktor Sunset Sports Media Festivala, te bivša NBA i hrvatska košarkaška zvijezda, njegov kolega košarkaš Gordan Giriček, naš najuspješniji stonlotenisač Zoran Primorac, Dubravko Šimenc, Andrea Andrassy, Antonija Blaće, Lana Jurčević, Nevena Rendeli, Tomo Ricov, Petar Bizzo Radojčić, Mario Valentić, komunikacijski stručnjak Božo Skoko, sportski komentator Marko Šapit i mnogi drugi. Uzvanici su uz premijeru filma u prostoru Kaptol Boutique Cinema  imali priliku vidjeti i jedinstveni eksponat te ekskluzivne Jordan tenisice iz tog vremena iz privatne kolekcije, vrijednih više tisuća eura.

Radnja filma nas vraća u razdoblje osamdesetih godina prošlog stoljeća. Matt Damon tumači lik Sonnyja Vaccara, Ben Affleck je u ulozi suosnivača Nikea, legendarnog Phila Knighta, Jason Bateman je u ulozi Roba Strassera – njegovog direktora marketinga, dok je Viola Davis u ulozi beskompromisne majke koja zna vrijednost neizmjernog talenta svog sina i košarkaškog fenomena koji će postati najveća sportska legenda svih vremena.

Ambiciozan, revoltiran i strastven šef Nikea opisan je svojom poznatom rečenicom: ‘Pamtit će vas po pravilima koja ste prekršili.’
Vodeći se ovom mišlju, Knight se odlučuje na rizike da bi svojoj tada nepoznatoj kompaniji Nike donio slavu i stao uz bok najvećih i znatno uspješnijih konkurentskih tvrtki Adidasa i Conversea.

U probijanju u društvo slavnih robnih marki jedna od ključnih figura postaje upravo Sonny Vaccaro, a koji je dobio naizgled jednostavan, a u praksi gotovo neizvediv zadatak: potpisati ugovor sa zvijezdom NBA koja će Nike učiniti prestižnim sportskim brendom.

Na putu do njegovog potpisa Vaccaro se mora nositi s arogantnim Jordanovim odvjetnikom Davidom Falkom (u čijoj ulozi briljira Chris Messina) i igračevom majkom Deloris Jordan, koju utjelovljuje Viola DaviS.

Film se između ostalog bavi i uspostavom novih marketinških pravila koja su nastupila nakon sklapanja ugovora između Jordana i Nikea. Naime upravo je on bio prijelomna točka u načinu na koji su igrači dogovarali marketinške suradnje s brendovima, a na samom kraju filma saznajemo i da je Vaccaro kasnije postao ključna figura zaslužna za unosne marketinške poslove koje su godinama dobivali sportaši s prestižnih sveučilišta.

Snimiti film o pregovorima između majke košarkaša i marketinškog agenta tako da gledatelje drži prikovane za ekran i budi emocije uistinu nije nimalo lak zadatak, ekipa filma je međutim nadmašila sva očekivanja te su ga kritičari već sada ocijenili najboljim sportskim filmom svih vremena!

AIR” u distribuciji Blitza pogledajte u kinima od četvrtka 6. travnja.  Ulaznice su u prodaji online ili na blagajnama kina.

SOCIAL MEDIA:
Facebook:                          https://www.facebook.com/BlitzHrvatska/
Instagram:                          https://www.instagram.com/blitzhrvatska/
YouTube:                            https://www.youtube.com/@BlitzHrvatska