OBJAVLJENE SU NOMINACIJE ZA OVOGODIŠNJU NAGRADU OSCAR

Najviše nominacija ima film “Povratnik” (The Revenant) s 12 nominacija, uključujući nominacije za najbolji film, Alejandro González Inárritu za režiju te Leonardo DiCaprio za glavnu mušku ulogu.

Slijedi ga „Pobješnjeli Max: Divlja cesta“ s 10 nominacija, uključujući najbolji film i redatelj George Miller te „Marsovac“ sa 7 nominacija, za najbolji film, glavna muška uloga Matt Damon i najbolji adaptirani scenarij.

Film Soba (Room) je nominirana u 4 najvažnije kategorije – za najbolji film, Brie Larson za glavnu žensku ulogu, Lenny Abrahamson za režiju i za najbolji adaptirani scenarij.

Oklada stoljeća (The Big Short) ima 5 nominacija, za najbolji film, najbolji adaptirani scenarij, Adam McKay za režiju te Christian Bale za sporednu mušku ulogu.

Treću godinu za redom Jennifer Lawrence je u kategoriji za najbolju glumicu u filmu Joy.

Eddie Redmayne je nominiran za glavnu mušku ulogu, a  Alicia Vikander za sporednu žensku ulogu u filmu Dankinja (Danish girl).

Michael Fassbender je nominiran za glavnu mušku ulogu, a Kate Winslet za sporednu žensku u filmu Steve Jobs.

 

Sylvester Stallone je nominiran za sporednu mušku ulogu u filmu Creed: Legenda je rođena.

Sve ove filmove ćete moći pogledati u sklopu revije najprestižnijih filmskih ostvarenja u CineStar kinima od 21. do 31. siječnja 2016. na 12. Oscar reviji.

U sklopu revije premijerno će biti prikazani filmovi poput„Povratnik“, „Soba“, „Joy“, „Dankinja“, i „Creed: Legenda je rođena“ koji čine tek dio remek-djela sedme umjetnosti koja su već i samom nominacijom za zlatni kipić potvrdila kako se radi o iznimnim filmskim ostvarenjima.