OD ČETVRTKA 10.7. 4K I U HRVATSKOJ!

Pogledajte filmove u nevjerojatnoj 4K tehnologiji brzinom od 60 kadrova u sekundi samo u CineStaru!

CTV_4K_logo

Najveći regionalni kinoprikazivač CineStar Cinemas uvodi još jednu novost u svoja kina – 4K tehnologiju. CineStar Novi Zagreb, dvorana 7, u kojoj je već instalirana najnovija tehnologija zvuka Auro 3D u kojoj zvuk dolazi iz čak 11 kanala/smjerova, od četvrtka postaje i 4K dvorana. 4K tehnologija prika­zuje filmove u nevjerojatnoj brzini od 60 kadrova u sekundi, što je naprednije čak i od HFR prikaza (48 kadrova u sekundi).

CineStar Cinemas neprekidno unaprijeđuje svoju tehnologiju, kako zvuka tako i slike, pa je 4K bio korak koji smo oduvijek planirali napraviti. Čim je naš partner Barco bio spreman, mi smo jedni od prvih u svijetu implementi­rali 4K tehnologiju. Vjerujemo da će zaljubljenici u film prepoznati ovu no­vost i sa zadovoljstvom pogledati filmove u 4K tehnologiji! izjavio je član Uprave Blitz-CineStara Damir Milinić. 

Globalni tržišni predvodnik u tehnologiji za kinoprojekcije Barco ponosno je najavio revolucionarni dodatak svom portfelju vodećih digitalnih kinoprojek­tora. Nova generacija integriranih i dugotrajnih projektora Barco Alchemy spaja funkcionalnosti medijskih poslužitelja s elektronikom kinoprocesiranja. Moćni 4K projektori Barco Alchemy prvi su prikazali 4K filmove brzinom od 60 kadrova u sekundi te 4K 3D sadržaje u jednom projektoru.

Kao globalni predvodnik na tržištu projektora u industriji digitalnih kina, duž­ni smo nastaviti s inovacijama za korisnike koji trenutno koriste našu tehno­logiju. Stoga smo uzbuđeni jer predstavljamo još jednu revolucionarnu teh­nologiju koja omogućuje prikazivanje 4K 3D i 4K sadržaja brzinom od 60 ka­drova u sekundi, iako su mnogi tvrdili kako to nije moguće ostvariti.  istak­nuo je Todd Hoddick, potpredsjednik kompanije Barco zadužen za digitalno kino.

Prvi film koji će posjetitelji moći pogledati u 4K tehnologiji je napeti američki nadnaravni triler Izbavi nas od zla  (Deliver Us From Evil), inspiriran knji­gom o istinitim događajima u New Yorku, s fantastičnim Ericom Banom u glavnoj ulozi. U filmu policajac, Ralph Sarchie, boreći se s osobnim problemima, započinje istraživati seriju neobjašnjivih zločina u New Yorku. Uskoro udružuje snage s nekonvencionalnim svećenikom (Edgar Ramírez), koji je stručnjak za rituale egzorcizma, kako bi se zajedničkim snagama borili protiv zastrašujućih demonskih pojava koje teroriziraju njihov grad.

CineStar u brojkama  –  10 godina uspješnog poslovanja!

Otvaranjem CineStara Bihać (10. srpnja 2014.), Blitz-Cinestar nastavlja svo­je uspješno 10-godišnje poslovanje koje uključuje;  92 vrhunski opremljene digitalne kinodvorane diljem Hrvatske i BiH koje je do sada posjetilo 21.189.134 posjetitelja, odigrano je 574.116 predstava, prikazano 1.553 filmskih naslova, 135 3D filmova,  48 IMAX filmova i 21 film u 4DX Samsung dvorani, 79 naslova u programu Spektakli u CineStaru. Školske projekcije pogledalo je više od 500.000 djece i isto toliko u najposjećenijim kinodvora­nama proslavilo je svoje rođendane! 

Kratka povijest tvrtke

Blitz-CineStar d.o.o. nastao je 2003. godine zajedničkim ulaganjem tvrtki Blitz film i video distribucija, vodećeg distributera filmova u Hrvatskoj i drža­vama bivše Jugoslavije, i Kieft & Kieft GmbH, najvećeg njemačkog kino pri­kazivača.

Tvrtka Kieft & Kieft GmbH ima više od 60 godina iskustva u kino prikazivanju i zaslužna je za stvaranje jedne od najvećih kino mreža koja danas obuhvaća više od 100 multipleksa sa preko 900 dvorana u nekoliko europskih zemalja. Kief & Kief Filmtheater GmbH , tvrtka koja je otvorila svoj prvi multipleks 1993., stvorila je brand CineStar koji je od tada sinonim za vrhunsku kombi­naciju jedinstvene arhitekture, najboljeg komfora, sofisticiranog interijera te inovativnih audio-vizualnih tehnologija. Kieft & Kieft GmbHu zajednički pro­jekt donio je spoj tradicije i inovacije, poznati know-how i snagu najjačeg kino operatera.

Blitz film i video distribucija, tvrtka osnovana 1992., danas je vodeći distribu­ter filmova u regiji. Zahvaljujući stručnosti te inovativnom pristupu distribuci­ji filmova, Blitz film i video distribucija je stekla povjerenje najvećih filmskih studija kao što su Warner Bros Pictures International, Universal Pictures In­ternational, Paramount Pictures International, 20th Century Fox i DreamWorks Animation za ekskluzivnu distribuciju filmova u kinima. Također ima i dugogodišnju vrlo uspješnu suradnju sa DreamWorks Studios te broj­nim nezavisnim kompanijama kao što su Icon Entertainment, Europa Corp, Lakeshore Entertainment, Summit Entertainment, Pathe Distribution, Studio Canal, LionsGate i mnoge druge, čije filmove distribuira putem svih postoje­ćih kanala distribucije filma: kina, videa, televizije, kao i putem novih tehno­logija poput videa na zahtjev, IPTV-a, Interneta i slično.

Zahvaljujući sinergiji svojih osnivača, Blitz-CineStar je danas najveći kino prikazivač u regiji. Sa željom da izjednači kvalitetu kino ponude s kvalitetom ponude drugih razvijenih europskih zemalja, Blitz-CineStar 2003. godine ot­vara prvi multipleks: CineStar Zagreb (13 dvorana sa 2.940 sjedala), nakon čega slijede otvaranja multipleksa u svim većim gradovima Hrvatske i regije. Navedeni multipleksi čine CineStar lanac koji, uključujući CineStar Bihać, obuhvaća 14 multipleksa, 92 dvorane ukupnog kapaciteta 15.585 sjedala i ostvaruje oko 4 milijuna posjetitelja godišnje. Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa u idućih dvanaest mjeseci otvoriti još tri multipleksa koji, s postojećim multipleksima koji sadrže premium kino dvorane poput IMAX, Gold Class, Auro i 4DX™,  čine CineStar lanac od 17 multipleksa s ukupno 111 ekrana i gotovo 20.000 sjedala, što ga čini najvećim kinoprikazivačem na tržištu bivše Jugoslavije.

Blitz-CineStar kreira i kontinuirano razvija visokokvalitetan CineStar brand: 2008., 2010., 2011. i 2013. CineStar dobiva titulu Superbrands. Godine 2009. CineStar brand potrošači izabiru za 30 najboljih brandova visokog pot­rošačkog povjerenja! Dodijeljen mu je, također, i Best Buy Award za 2012./2013. na temelju mišljenja hrvatskih potrošača. Blitz-CineStar prika­zuje najnovije filmove vodećih svjetskih studija, te uvodi nove tehnologije i ponudu koja nudi održivu profitabilnost i rast, a CineStar multipleksi oprem­ljeni su u skladu s najnovijim svjetskim standardima. Štoviše, Blitz-CineStar je prvi u regiji u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, 4K tehnologiju  te IMAX, Gold Class i 4DX formate.