OD DANAS U KINIMA POGLEDAJTE POBJEDNIKA ZLATNOG GLOBUSA FABELMANOVI

OD DANAS U KINIMA POGLEDAJTE POBJEDNIKA ZLATNOG GLOBUSA

FABELMANOVI

 

 

Višestruko nagrađivani redatelj Steven Spielberg, jedan od najznačajnijih redatelja u povijesti kinematografije, nakon ekranizacija svih mogućih priča, od fantastičnih avantura do ozbiljnih ratnih filmova, napokon je snimio film o sebi i za ovo je remek djelo po treći put osvojio Zlatni globus za najboljeg redatelja te Zlatni globus za najbolji film!

 

Novi kino hit kompanije Amblin FABELMANOVI, u distribuciji Blitz filma, bio je nominiran u čak pet kategorija za 80. godišnju dodjelu Zlatnog globusa, od čega je osvojio dvije najvažnije nagrade; za najbolji film – dramu te Steven Spielberg za najboljeg redatelja.

 

Zagreb 11.01. 2023. – U novoj uzbudljivoj filmskoj priči Spielberg donosi intimni pogled u svoje djetinjstvo u polu-autobiografskom filmu koji prati osjetljive godine mladića koji će otkriti potresnu obiteljsku tajnu što će ga potaknuti da se uroni u svijet filmova filmovima koji će mu pomoći da spozna istinu o sebi i drugima.

 

Za scenarij su zaslužni sam Spielberg i dramatičar Tony Kushner, dobitnik Pulitzerove nagrade, koji je na Spielbergovim ranijim filmovima Lincoln i München zaradio Oscar® nominacije.

 

Jaku glumačku postavu čine Gabriel LaBelle kao 16-godišnji ambiciozni redatelj Sammy Fabelman; za Oscara® više puta nominirana Michelle Williams kao njegova majka Mitzi; Paul Dano kao njegov uspješni otac, Burt; Seth Rogen kao Bennie Loewy, Burtov najbolji prijatelj i počasni “ujak” Fabelmanove djece, i za Oscara® nominirani Judd Hirsch kao ujak Boris.

 

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu, a sam je Spielberg tom prilikom izjavio da je njime pokušao naći način kako “vratiti tatu i mamu”. Njegova je majka naime umrla 2017. godine u 97. godini, dok je otac preminuo 2020. u 103. godini.

 

Spielberg je rekao da se u početku nadao da će mu biti lako snimiti ovaj film, jer njegove likove “zna cijeli život.- A opet, ispostavilo se da je to za mene zastrašujuće iskustvo, jer sam na poluiskustven način pokušao rekonstruirati ogroman dio ne samo svog života, nego i života mojih sestara, majke i oca koji više nisu s nama“ – rekao je slavni redatelj, dodavši da je to za njega bilo emocionalno teško iskustvo.

 

Fabelmanove, u distribuciji Blitza, u CineStaru i ostalim kinima možete pogledati od danas, a ulaznice je moguće kupiti na blagajnama kina ili online putem web stranice: https://cinestarcinemas.hr/

 

SOCIAL MEDIA:
Facebook:                          https://www.facebook.com/BlitzHrvatska/
Instagram:                         https://www.instagram.com/blitzhrvatska/
YouTube:                            https://www.youtube.com/@BlitzHrvatska

 

 

 

Press book filma i fotografije iz filma možete skinuti na poveznici:
https://we.tl/t-a11Am3HiQY