OLUJE, POPLAVE I NAGLI PAD TEMPERATURE STIGLI SU S GODZILLOM

Godzilla
 
 
Vremenske nepogode koje haraju Zemljom poklopile su se s povrat­kom Godzille! Slučajno ili…?
Čudovište koje se prvi puta pojavilo 1954. godine u Japanu, zemlji koja se još oporavljala od strahota Drugog svjetskog rata, bilo je personifikacija straha i užasa atomskog doba te zastrašujuće sile prirode. Film je nadahnuo mnoge filmske nastavke, igračke, video igrice i stripove u pop kulturi, kao i novi žanr filmova – kaiju eiga – i Godzilla je postala jedan od najomiljenijih filmskih heroja 20., a danas i 21. stoljeća.
Godzillu je uvijek pratio osjećaj tajanstvenosti; ona predstavlja mračni as­pekt naših karaktera i strah od onog što ne možemo kontrolirati. Godzilla se uvijek vraća kako bi nas kaznila zbog svega što smo napravili našoj pla­neti. O tome svjedoči i novi film GODZILLA Garetha Edwardsa u kojem glume Aaron Taylor-Johnson, nominiran za Oskara Ken Watanabe, Eli­zabeth Olsen, dobitnica Oskara Juliette Binoche, Sally Hawkins, nomi­niran za Oskara David Strathairn i dobitnik nagrada Emmy i Zlatni globus Bryan Cranston. Iako zastrašujuće vanjštine, Godzilla će još jednom po­kazati, paradoksalno, svoje humano lice boreći se za planet koji pripada lju­dima, bićima koja ga sustavno uništavaju.
Zato kada sljedeći puta naiđete na vijest o strašnom uraganu, poplavi ili razornom tsunamiju, sjetite se tko stoji iza njih: strašno čudovište poput Godzille – ili čovjek.

A sigurno utočište od svih vremenskih nepogoda ovoga vikenda potražite u kinima u koja je upravo stigla GODZILLA.

Za trailer kliknite ovdje:

http://youtu.be/Mdj4I5wsgnE