NIJE POKOSILO SAMO STANOVNIKE GRADIĆA DERRYJA, VEĆ I KINO BLAGAJNE!

Simpatičan tagline za novu adaptaciju Kingovog romana ONO privukao je gledatelje od prve najave. Da imaju nešto posebno Jeff Goldstein, šef distribucije Warner Brosa, shvatio je kad su pustili prvi trailer – „preuzeo je gledatelje brzinom svjetlosti“. „Nadali smo se da ćemo otvoriti film u rangu troškova produkcije –od 30-40 milijuna dolara. To bi bilo fenomenalno.“ No u vikendu otvaranja očekuje se zarada od 117 milijuna samo u Sjevernoj Americi – to je najveće otvaranje filma u rujnu i najveće otvaranje horor filma svih vremena!

 

Veliki povratak najpoznatijeg klauna ovog je vikenda poharao i domaće kino blagajne. Film ONO pogledalo je rekordnih 25.772 gledatelja te je time zasjao na prvo mjesto najboljih otvaranja horor filmova svih vremana i u Hrvatskoj!

 

Na kritičarskoj stranici Rotten Tomatoes film trenutačno drži gotovo 90%, a nemali utjecaj na popularnost filma imala je i uspješna marketinška kampanja. Prepoznatljivi crveni baloni su uoči otvaranja filma u kinima preplavili gradove i ulice podsjećajući na jezivi detalj iz filma.

 

U mirnom gradiću Derryju na sjeveru SAD stvari izgledaju posve spokojno. No to je iluzija jer gradić već stoljećima opsjeda zla sila koja se budi svakih 27 godina i odnosi njihove najmilije. Ove godine, demonsko prisustvo u obliku klauna Pennywisea bacilo je oko na grupu djece. No ovaj put je zlo naletjelo na djecu koja će mu se usprotiviti. Ovaj put zlo neće uspjeti.

 

Režiju potpisuje Andy Muschietti (Mama), a u glavnim su ulogama Bill Skarsgård kao glavni negativac Pennywise, i grupa mladih glumaca Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Nicholas Hamilton i Jackson Robert Scott.

 

Najiščekivaniji horor ove godine možete već danas pogledati u svim kinima i u najboljim formatima za potpun jeziv doživljaj –IMAX i 4DX, u distribuciji Blitz filma.