OVACIJE NA SVJETSKOJ PREMIJERI FILMA DINA U VENECIJI

PUBLIKA JE S ODUŠEVLJENJEM DOČEKALA IŠČEKIVANI FILM

DINA

REDATELJA DENISA VILLENEUVEA

 

Dugoiščekivana filmska adaptacija znanstveno-fantastičnog romana DINA pisca Franka Herberta, koju je režirao redatelj Denis Villeneuve, u petak je premijerno prikazana na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.

 

Svjetska je premijera filma popraćena osamminutnim ovacijama publike, dok je Oskarom nagrađena redateljica Chloe Zhao, koja je bila prisutna na premijeri filma, pozdravila redatelja Denisa Villeneuvea velikim zagrljajem tijekom ovacija uzviknuvši “FANTASTIČNO!

 

DINA je u manje od 24 sata osvojila nebrojeno sjajnih kritika i naslovnica, uključujući sljedeće: “Izvanzemaljski u svakom smislu te riječi i filmsko iskustvo neviđeno do sada … Svjedoci smo pisanja povijesti, jer je DINA jedan od rijetkih filmova koji će oblikovati ovo desetljeće kinematografije.”       
The Hollywood Reporter

 

“Zamislite igru ​​prijestolja u svemiru ili Ratove zvijezda koji nikada ne napuštaju pustinjski planet Tattooine.” Steve Pond, The Wrap

 

“Privlačna i zapanjujuća epska adaptacija (polovice) romana Franka Herberta koja će impresionirati postojeće obožavatelje i lako steći nove.”

Ben Travis, Carstvo

“Dina Denisa Villeneuvea je film takve književne i emocionalne veličine da preplavi sva osjetila i emocije gledatelja. Ako sve prođe u redu, ovaj bi film mogao oživjeti naslijeđe Franka Herberta na isti način na koji je Jacksonov Gospodar prstenova oživio naslijeđe JRR -a Tolkiena. “
Clarisse Laughrey, The Independent

 

Video s premijere možete pogledati ovdje:

 

Pred oduševljenu publiku su u Veneciji izašli Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Zendaya, Josh Brolin, Javier Bardem, Sharon Duncan-Brewster, Dave Bautista, Stellan Skarsgård i Chen Chang, a najviše vriska privukao je mladi Timothée Chalamet, koji je i ovog puta oduševio modnim odabirom.

 

Jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije je na sebe preuzeo veliku obavezu i nije razočarao, u kako već mnogi kritičari ocjenjuju, filmu godine. Zendaya je također oduševila u haljini modne kuće Balmain koja je napravljena od tanke kože zahvaljujući kojoj je kreativni direktor Balmaina, Olivier Rousteing, uspio dobiti vizualni efekt mokrog materijala. Ovo je njezino izdanje već sada ušlo u jedno od najznačajnijih u novijoj modnoj povijesti crvenog tepiha.

 

DINA na velika platna stiže u distribuciji Blitz filma 21. listopada u svim najprestižnijim kino formatima.