PAPA FRANJO DANAS ĆE U DRUŠTVO ANGELINE JOLIE U VATIKANU POGLEDATI NJEZIN NOVI FILM

NESALOMLJIVI

Angelina Jolie doputovala je u Rim kako bi zajedno s Lukeom Zamperi­nijem prisustvovala specijalno projekciji svog novog filma NESALOMLJIVI koja će se danas održati u Vatikanu. Slavna redateljica i  sin Louisa Zampe­rinija prema čijoj je nevjerojatnoj životnoj priči snimljen film pridružit će se papi Franji u ljetnikovcu Pia IV, sjedištu Papinske akademije znanosti i Papinske akademije društvenih znanosti, na ovom ekskluzivnom događanju kojem će prisustvovati i brojni drugi vatikanski čelnici.

Tim povodom gđa. Jolie je izjavila: Biti pozvan prikazati Nesalomljive u Va­tikanu izuzetna je čast i dodatna potvrda Louiejevom nasljeđu, nasljeđu čovjeka koji imao vjere i koji može poslužiti kao primjer moći oprosta i sna­ge ljudskog duha. Univerzalne teme nalaze se u ljudskim srcima svugdje oko nas.

NESALOMLJIVI je priča o nevjerojatnom olimpijcu i heroju Louisu Zampe­riniju koji je tijekom Drugog svjetskog rata preživio pad aviona zajedno s dvojicom kolega zrakoplovaca te proveo 47 dana u Tihom oceanu nakon čega ih je pronašla japanska ratna mornarica i odvela u zarobljenički kamp. Ova istinita priča o nesalomljivosti ljudskoga duha temeljena je na istoi­menom svjetskom bestselleru Laure Hillenbrand, a u glavnim su ulogama Jack O’ Connell, Domnhall Gleeson  i Finn Wittrock.

Scenarij za film doradili su oskarovci Joel i Ethan Coen.

Film NESALOMLJIVI u hrvatskim se kinima prikazuje od 8.1.2015.

 

http://youtu.be/NanRPyO-iUE