PETAR JACKSON OSTVARIO SVOJE NAJBOLJE OTVARANJE U HRVATSKOJ

HOBIT: BITKA PET VOJSKI

Oskarovac Peter Jackson filmom HOBIT: BITKA PET VOJSKI svečano zav­ršava svoju trodijelnu adaptaciju popularnog Tolkienovog klasika. Odlučuju­će poglavlje koje napokon otkriva sve detalje o sudbini Međuzemlja u pr­vom danu prikazivanja pogledalo je 10 615 kinoposjetitelja što je najbolji rezultat otvaranja nekog Jacksonovog filma u Hrvatskoj.

HOBIT: BITKA PET VOJSKI donosi spektakularno razrješenje pustolovina Bilba Bagginsa, Thorina Hrastoštita i Patuljačke družine koji su preotevši domovinu od zmaja Smauga nehotice poslali smrtonosnu silu na okolni svi­jet. Razgnjevljeni Smaug sada ognjenom srdžbom salijeće nezaštićene sta­novnike Jezergrada, dok Thorin opsjednut ponovo stečenim blagom žrtvuje prijateljstvo i čast kako bi bogatstvo sačuvao samo za sebe. Bilbo će morati učiniti sve ne bi li ga urazumio, no pri tom će dovesti sebe i druge u još ve­ću opasnost. U cijelom kaosu, ostat će neprimijećen njihov veliki neprijatelj Sauron koji je poslao legije orki u nenadani napad na Pustogoru. Dok se mrak bliži njihovu sve zagriženijem sukobu, rase Patuljaka, Vilenjaka i Ljudi moraju donijeti odluku – ili će se ujediniti, ili će nestati.

U filmu HOBIT: BITKA PET VOJSKI u glavnim su ulogama Martin Free­man, Luke Evans, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Ian McKellen, Christopher Lee, Evangeline Lilly, Lee Pace i Richard Armitage.

HOBIT: BITKA PET VOJSKI u hrvatskim kinima igra od 11. prosinca u distri­buciji Blitz film i video distribucije.