POČINJE DINA – Vidimo se u Arrakisu!

Zendaya, Timothée Chalamet, Jason Momoa i ostala filmska ekipa filma DINA zablistali na premijeri filma u Londonu

 

Jučer je pod svjetlima reflektora u središtu Londona održana posebna premijerna projekcija dugoočekivanog filmskog spektakla DINA, na kojoj se okupila cijela filmska ekipa, a atmosfera je bila jednostavno izuzetna! Donosimo vam fotografije događaja te se veselimo pretpremijeri filma u hrvatskim kinima koja će se održati sutra, 20. listopada!

 

DINA je jedan od najiščekivanijih filmova posljednjih godina. Glazbu za film skladao je Hans Zimmer, koji je izumio novi glazbeni instrument i novi jezik za zvukove riječi isključivo za Dinu, što glazbi u filmu daje osjećaj kao da dolazi s “drugog planeta”. Za film je stvoreno više od 1000 kostima, a korišteno je relativno malo specijalnih efekata i CGI tehnologije. Većina snimanja odvijala se u pustinji Jordanu, gdje su uvjeti bili izuzetno ekstremni, a u jednom od najneprijateljskijih okruženja na svijetu temperatura je u danima snimanja dosezala i do 45 ° C.

 

Knjiga DINA jedna je od najpoznatijih znanstvenofantastičnih romana u svijetu, te je prodana u preko 20 milijuna primjeraka i prevedena je na 23 jezika.

 

Kritičari koji su pogledali film slažu se da je DINA izniman vizualni spektakl koji se mora pogledati na velikom ekranu.

 

Taylor Antrim (Vogue) rekla je: “Ako ste tražili razlog da ponovno posjetite kino, našli ste ga!”

 

DINA, u kina diljem Hrvatske, u distribuciji Blitz filma stiže u srijedu, 20. listopada u premium formatima: REALD 3D, IMAX i 4D, a ulaznice možete kupiti već danas na blagajnama kina ili online.