POGLEDAJ SVE NASTAVKE FRANŠIZE IGRE GLADI U JEDNOM DANU

 

 

Sve nastavke filmske franšize koja je odavno prerasla granice teenagerskog fenomena i postala globalna kulturna pojava u kojoj uživaju sve generacije, možete pogledati ove nedjelje, 7. ožujka od 14:35h na CineStar TV 1 kanalu. Jennifer Lawrence kao Katniss Everdeen od prvog nastavka do ovog prošla je sve. Od djevojke koja je goloruka krenula spašavati sebe i obitelj da bi nevoljko postala junakinja mnogih, Katniss je s vremenom izrasla u strogog vođu, odlučnog u borbi protiv bezobzirnog društvenog poretka. Filmski serijal ‘Igre gladi’ nastao je po istoimenim knjigama spisateljice Suzanne Collins.

U glavnim se ulogama pojavljuje dobro poznata ekipa na čelu s oskarovkom Jennifer Lawrence, Liamom Hemsworthom, Joshom Hutchinsonom i Julianne Moore. U ostalim su ulogama Elizabeth Banks, Stanley Tucci i Philip Seymour Hoffman, kojemu je zadnji nastavak ujedno bio i posljednji film koji je snimio. Prvi nastavak je režirao Gary Ross (Oceanovih 8, Pobunjenik iz okruga Jones), dok je redateljsku palicu nakon toga preuzeo Francis Lawrence (Ja sam legenda, Voda za slonove, Crveni vrabac), koji je Igre gladi: Plamen učinio najhvaljenijim nastavkom u franšizi (IMDB 7.5, Rotten Tomatoes 90%).

 

Igre gladi

U bliskoj budućnosti Sjedinjene Američke Države su propale, izmučene sušom, požarima, glađu i ratom. Iz pepela se uzdigao Panem, država podijeljena na vladajući Kapitol i dvanaest okruga odakle se svake godine nasumično biraju po dječak i djevojčica koji se uživo na televizijskom prijenosu bore do smrti.

Katniss ima 16 godina i živi s majkom i mlađom sestrom u najsiromašnijem okrugu Panema, ostatku bivših Sjedinjenih Američkih Država. Nekoć davno okruzi su ratovali s Kapitolom koji ih je porazio. Kao dio uvjeta predaje, svaki okrug pristao je slati po jednog mladića i djevojku na sudjelovanje u godišnjem događaju kojeg prenosi televizija, a zove se Igre gladi. Teren, pravila i razina sudjelovanja publike se mijenjaju, ali jedno je stalno: ubij ili neka te ubiju. Kada lutrijom izaberu njezinu sestru za igru, Katniss se javlja umjesto nje.

 

Igre gladi: Plamen

Nakon što je osvojila 74. Igre gladi, Katniss Everdeen vraća se kući sa svojim vjernim prijateljem Peetom Mellarkom. No pobjeda ima i svoju cijenu stoga moraju ponovno napustiti obitelj i prijatelje te se vratiti na put opasne borbe do smrti. Ovaj put nemilosrdno natjecanje dok samo jedan ne preživi moglo bi promijeniti zemlju Panem zauvijek.

 

Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio

Igre su možda zauvijek uništene, ali borba za preživljavanje postaje sve žešća. Katniss će morati biti hrabrija i jača no ikad u borbi sa svemoćnim Kapitolom. Shvaća da nema izbora osim razapeti krila i prigrliti simbol Šojke rugalice. Da bi spasila Peetu ona mora postati vođa. Katniss se na početku filma budi u mračnom i razorenom te navodno više nepostojećem Okrugu 13. Ubrzo će biti suočena sa strašnom istinom da je Okrug 12 uništen, a Peeta zarobljen, izmanipuliran i pod utjecajem predsjednika Snowa na Kapitolu. Katniss ujedno saznaje i za tajnu pobunu koja se iz Okruga 13 širi Panemom, a u središtu koje će se ubrzo i sama naći.

 

Igre gladi: Šojka rugalica 2. dio

U grand finalu spektakularne hit franšize Igre gladi Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), nakon što je postala vođa masovne pobune potlačenih, zajedno sa Distriktom 13 pokreće sveopću revoluciju protiv autokratskog Kapitola. Katniss nastavlja svoju ulogu heroine koja se u nevjerojatnoj bitci za preživljavanje bori za svoj narod!

 

Ne propustite sve nastavke ovog hvaljenog serijala u nedjelju, 7.3. s početkom u 14:35h na CineStar TV 1 kanalu.