PREDSTAVLJAMO NAJNOVIJI TRAILER AKCIJSKOG AVANTURISTIČKOG SPEKTAKLA

PLANET MAJMUNA

NOVO KRALJEVSTVO

 

Nova era epske franšize studija 20th Century  samo u kinima od 9. svibnja 2024.

 

Nitko ne može spriječiti vladavinu! Novi veličanstveni trailer filma “Planet majmuna: Novo kraljevstvo” je sletio na planetu Zemlju i daje novi uvid u maestralni postapokaliptični svijet.
PLANET MAJMUNA: NOVO KRALJEVSTVO studija Disney stiže u kina diljem Hrvatske u distribuciji Blitz filma 9. svibnja 2024.

 

O FILMU
Redatelj Wes Ball udahnuo je novi život globalnoj, epskoj franšizi koja se odvija nakon Cezarove vladavine nekoliko generacija u budućnosti, u kojoj su majmuni dominantna vrsta koja živi skladno, dok je ljudska vrsta svedena na život u sjeni. Dok novi tiranski vođa majmuna gradi svoje carstvo, jedan mladi majmun odlučuje se na mučno putovanje koje će ga natjerati da preispita sve što je znao o prošlosti i donese odluke koje će definirati budućnost njegove vrste, i ljudske također.

 

Iznimno uspješna filmska franšiza izvorno je temeljena na romanu Pierrea Boullea, a originalni je film “Planet of the Apes” objavljen davne 1968. godine. Do pokretanja franšize dolazi 2011. s kino hitom “Planet majmuna: Postanak ” redatelja Ruperta Wyatta. Taj je film postigao veliki uspjeh u kinima, što je dovelo do još dva nastavka “Planet majmuna: Revolucija” iz 2014. te “Planet majmuna: Rat” iz 2017. godine. Ovi su filmovi također bili veliki hitovi na blagajnama, što je za očekivati i od novog nastavka koji nas očekuje iduće godine.

 

“Planet majmuna: Novo kraljevstvo” režirao je Wes Ball (trilogija “Maze Runner”), a glavne uloge nose Owen Teague (“IT”), Freya Allan (“The Witcher”), Kevin Durand (“Locke & Key”), Peter Macon (“Shameless”) i William H. Macy (“Fargo”).
Scenarij su napisali Josh Friedman (“Rat svjetova”) i Rick Jaffa, Amanda Silver (“Avatar: The Way of Water”) i Patrick Aison (“Prey”), temeljen na likovima koje su kreirali Rick Jaffa i Amanda Silver, a producenti su Wes Ball, Joe Hartwick, Jr. (“The Maze Runner”), Rick Jaffa, Amanda Silver, Jason Reed (“Mulan”), s Peterom Cherninom (trilogija “Planet majmuna”) i Jenno Topping (“Ford protiv Ferrarija”) kao izvršnim producentima.