PRIČA KOJA SE PRIČA VEĆ TISUĆAMA GODINA, ALI NIKADA OVAKO

NOINA ARKA
GLAZBENA PUSTOLOVINA

 

 

Ovo proljeće, točnije 28. ožujka, u kina stiže animirana sinkronizirana glazbena avantura Noina arka u distribuciji Blitz Filma. Klasična priča koju svi znamo bit će ovoga puta ispričana na način koji će oduševiti i djecu i njihove roditelje, a osim zabave donijeti i važnu poruku.

O FILMU
U ovoj duhovitoj i uzbudljivoj animiranoj avanturi pratimo avanture Vinija i Tomija, koji su iznimno glazbeno talentirani miševi. Igrom slučaja saznaju da se sprema svemirski potop i da će Noa svojom arkom pokušati spasiti životinje. Nažalost, moći će prihvatiti samo jedan par svake vrste. Kako su njihovo prijateljstvo i opstanak ugroženi, traže pomoć djevojčice Suzane, Noine nemirne unuke, da ih ušulja na brod, ali Suzana nažalost ne uspijeva, a Vini i Tomi se razdvajaju na početku velikog potonuća.
Nakon niza neobičnih avantura, uključujući ukrcaj na tajnu “minijaturnu arku” kojom upravlja žohar Alfonzo, Tomi i Vini napokon se uspijevaju ponovno ujediniti na velikoj Noinoj arci, gdje pravi izazov tek počinje. Moraju se suočiti s hirovitim lavom Barukom koji je na brodu uspostavio pravi režim tiranije i favorizira samo jače životinje, a tlači one manje i slabije. Kako bi vratili mir i pravdu na arku, Tom i Vini moraju se suočiti s lavljim autoritetom i pohlepom jedinim oružjem koje imaju – glazbom.

 

 

Učenje kroz animaciju – važna poruka za najmlađe

Ideja iza Noine Arke je prepričati ovu klasičnu priču na zabavan način, pun akcije i humora, ali s dodatkom većeg značenja i političke priče. NOINA ARKA predstavlja našu planetu kojoj prijete klimatske katastrofe, nestašice hrane, borba za vlast te besmisleni i okrutni tirani.

Misija animiranog filma NOINA ARKA je razgovarati s djecom svih uzrasta o gorućim i suvremenim temama, ali na lagan i zabavan njima razumljiv način. Film je izvorno namijenjen mlađoj publici, ali priča sadrži duhovite elemente u kojima će uživati ​​i odrasli.

Poruka filma je tolerancija, empatija i prihvaćanje različitosti, budući da naši protagonisti tijekom svog putovanja moraju naučiti da slabi moraju udružiti snage u borbi protiv jačih. Boreći se protiv jačeg neprijatelja, Tom i Vini moraju se osloniti na neočekivane saveznike kao što su prijateljski nastrojeni, ali nepouzdani žohar, rastafarijanski crv, tinejdžerska buha i ekscentrična muha. Svojom lukavošću i glazbenim talentom ova neobična grupa dokazuje da su umjetnost i razumijevanje uvijek najbolji način borbe protiv barbarstva.

 

NOINA ARKA stiže u kina diljem Hrvatske 28. ožujka. Distributer filma je Blitz film.