PRVE DVIJE SEZONE ODLIČNE BRITANSKE KRIMI SERIJE BROADCHURCH DOLAZE NA CINESTAR TV PREMIERE 1 KANAL

Britanci doista znaju napraviti napetu i jezgrovitu kriminalističku seriju, što je potvrdio i svjetski uspjeh serije Broadchurch koja će krenuti s prikazivanjem na CineStar TV Premiere 1 kanalu 23. rujna. Prve dvije sezone prikazivat će se od ponedjeljka do četvrtka u 21:00 sat.

 

Britanska detektivska serija Broadchurch ubrzo je došla na listu „must watch“ serija po njezinom emitiranju. Glavne uloge nose David Tennant i Olivia Colman, a radnja se odvija u britanskom mjestu Broadchurch. Prva sezona uvodi nas u ubojstvo 11-godišnjeg Daniela Latimera čije tijelo je pronađeno na plaži podno litice. Iako je cijela zajednica zgrožena i iz temelja promijenjena, zadatci detektiva Aleca Hardyja (Tennant) i Ellie Miller (Colman) su otkriti tko je upravo u toj zajednici ubojica, ma koliko god se prikrivao.

 

Scenaristi i tvorac serije Broadchurch otkrili su ubojicu samo Oliviji Colman i to prilikom audicije, stoga je Colman itekako to morala čuvati tajnom – naime, ostali glumci nisu bili upućeni u finalni scenarij sve dok na redu nije došlo snimanje posljednje epizode prve sezone, pa su se čak i krenuli kladiti tko je ubojica.

 

Druga sezona snimljena je u najvećoj tajnosti, pa tako ni novinari nisu imali informacije sve do premijere prve epizode. Smještene sedam mjeseci nakon prve sezone, nove epizode prate otvaranje starog slučaja Aleca Hardyja koje ga progoni već nekoliko godina, kao i suđenje za ubojstvo Daniela Latimera.

 

Predivna priroda i vrhunski glumci

 

Ako želite posjetiti pitoresktno mjesto Broadchurch, svoju pažnju morate usmjeriti na Dorset u kojemu se nalazi poznata kamena litica i koja je na obaveznoj listi stvari za vidjeti prilikom posjete Engleskoj. Dio serije snimljen je i u Clevedonu, engleskom mjestu u sklopu Sjevernog Somerseta. Mjesne zajednice za turiste željne Broadchurcha oformile su i posebne ture u kojoj se u jednom danu mogu posjetiti sve lokacije, a lokalci koji su sudjelovali u snimanju će rado podijeliti koju doskočicu i anegdotu.

 

Zanimljivo je kako je Broadchurch uspio okupiti glumce koji su itekako poznati onima koji aktivno prate britansku TV scenu. Sigurno će vam se svidjeti i dinamika između Davida Tennanta i Jodie Whittaker, koji su se već susreli prije na popularnom Doktoru Who.

 

Broadchurch je nominiran za sedam BAFTA-i, a od toga je Olivia Colman dobila nagradu za najbolju glumicu, David Bradley je nagrađen za najbolju sporednu ulogu, a Broadchurch je proglašen najboljom serijom. Popratno, Broadchurch je dobio nagradu i za najbolju glazbu. Britansko kriminalističko čudo kreće s emitiranjem 23. rujna u 21:00 sat na CineStar TV Premiere 1 kanalu, a više o seriji saznajte na službenoj CineStar TV Channels stranici.