PRVIH MILIJUN GLEDATELJA!

Blitz film i video distribucija dočekala je milijuntog kino-gledatelja! Ovo postignuće obilježava najranije u povijesti poslovanja, već u prvom kvartalu godine, što govori o jačini brenda kao i kvaliteti usluge koja gleda­teljima i filmskim fanovima uvijek nudi najbolji izbor filmova!

Rani uspjeh u 2015. godini Blitz je osigurao raznolikom listom filmova u vi­še žanrova. Tako prva dva mjesta zauzimaju veliki hitovi — Pedeset nijan­si sive, film kojega je samo u prvom vikendu prikazivanja pogledalo 66 545 gledatelja čime je ostvario rekordno otvaranje svih vremena u Hrvatskoj, kao i  posljednji u nizu filmova Brzi i žestoki, koji je ostvario najbolje otvaranje ove franšize u Hrvatskoj sa 39 525 posjetitelja u prvome vikendu prikazivanja.

 

Osim ova dva mega uspješna naslova, listu TOP 5 najgledanijih filmova koje smo otvorili u ovoj godini u distribuciji tvrtke Blitz film i video di­stribucija čine:

1. Pedeset nijansi sive (s ukupnim brojem od 150 671 gledatelja do sada, još uvijek je u kino-distribuciji)

2. Brzi i žestoki 7 (s ukupnim brojem od 82 083 gledatelja do sada, još uvijek je u kino-distribuciji)

3. 96 sati: U bijegu (s ukupnim brojem od 65 599 gledatelja do sada)

4. Fokus (s ukupnim brojem od 49 289 gledatelja do sada, još uvijek je u kino-distribuciji)

5. Snajperist (s ukupnim brojem od 45 077 gledatelja do sada)

 

Blitz film i video distribucija i u drugom dijelu godine punom snagom ide naprijed s listom jakih blockbustera koji nam stižu i koji će zasigurno puniti kino-dvorane. Stoga neće biti iznenađenje ukoliko se ostvari još koji rekord uoči otvaranja filmova kao što su dugoiščekivana Bezvremenska Adaline sa Blake Lively u glavnoj ulozi; legendarni nastavak franšize studija Warner Bros. Pobješnjeli Max: Divlja  cesta, koji nam u kina dolazi 14. svibnja; genijalna akcijska komedija studija 20th Century Fox Špijunka sa Melissom McCarthy u glavnoj ulozi, koja u kina stiže 4. lipnja. Izvršni producent Ste­ven Spielberg napokon se vraća serijalu Jurski park s novim nastavkom Jurski svijet, koji u kina stiže 11. lipnja — ovoga puta pod režijskom pali­com Colina Trevorrowa. Studio Universal donosi nam i novi nastavak urne­besne komedije TED 2, koji ćemo gledati od 25. lipnja, a već  9. srpnja sti­že nam žuta epidemija Malci koja će sigurno oduševiti cijelu obitelj!

Bogato filmsko ljeto prepuno je Blitzovih mega hitova poput novog nastav­ka Terminatora, Terminator: Genisys (u kinima od 2. srpnja); fantastič­nog trilera Izvan/Sebe sa Ryanom Reynoldsom i Benom Kingsleyjem u glavnim ulogama (u kinima od 9.srpnja); nove avanture Petra Pana u viso­kobudžetnom blockbusteru studija Warner Bros. Pan (u kinima od 23. srp­nja); dugoiščekivani nastavak mega franšize Toma Cruisea Nemoguća mi­sija: Odmetnuti (u kinima od 30. srpnja). Vraća se i Marvelov najdugovje­čniji tim superheroja Fantastična četvorka (u kinima od 6. kolovoza), kao i fantastična animacija Mune – Čuvar Mjeseca (u kinima od 20. kolovoza) te novi film reditelja Guyja Ritchieja pod nazivom Šifra U.N.C.L.E. (u kini­ma od 20. kolovoza).

Niti druga polovica godine, kada nam stiže i novi nastavak velikoga kino-hita Igre gladi: Šojka rugalica 2. dio,  neće biti ništa manje uzbudljiva. Tada nam stižu hitovi kao što je avantura Everest sa Joshom Brolinom, Ro­binom Wrightom, Jakeom Gyllenhaalom i Keirom Knightley u glavnim ulo­gama; London Has Fallen sa Gerardom Butlerom i Morganom Freema­nom; novi nastavak hita Labirint: kroz spaljenu zemlju; povratnički ho­ror Guillerma del Tora Crimson Peak; novi film slavnog redatelja Ridleya Scotta pod nazivom Martian, kao i mnogi drugi kino-hitovi koje nestrpljivo očekujemo.

Neke od spomenutih naslova uskoro ćete moći premijerno pogledati na Ci­neStar TV Premiere filmskim kanalima na kojima se hitovi prikazuju s od­makom od svega 12-16 mjeseci od početka prikazivanja u kinima.