SHANG-CHI I LEGENDA O DESET PRSTENOVA NOVA MARVELOVA LEGENDA STIŽE U DOMAĆA KINA

Iz studija Marvel na filmska platna stiže novi super junak, ali ne tako nov u svijetu stripova – Shang-Chi i legenda o deset prstenova. Azijski super heroj po imenu Shang-Chi prvi je put stvoren kao heroj stripa od strane Stevea Engleharta i Jima Starlina 1973. godine, na vrhuncu popularnosti Brucea Leeja i TV emisije Kung Fu, ali je svoju ulogu dobio samo kao jedan od vodećih Marvelovih super junaka na velikom ekranu.

 

Kako kaže Kevin Feige, predsjednik Marvel Studiosa: „Prije 20-ak godina napravili smo popis imena likova oko kojih smo htjeli izgraditi svijet Marvelovog filmskog svemira, a Shang-Chi je već bio na tom popisu.“ Tamo je bilo puno raznolikih likova na ovom popisu za različite vrste gledatelja. I posljednjih pet godina aktivno ih pokušavamo dovesti na veliko platno.“

 

Tajanstveni izvor moći Shang-Chia je Deset prstenova, što je ujedno i naziv tajanstvene organizacije. Shang-Chi želi voditi normalan, običan život, ali ga otac ponovno želi regrutirati u organizaciju iz koje je davno otišao. Crnu prošlost od koje Shang -Chi bježi otac mu je predodredio dok je još bio dijete te ju je teško izbjeći. Međutim, tijekom godina Shang-Chi shvaća da je ta organizacija opasna. Otkriva kako njegov otac nije samo vođa tajanstvene organizacije, već i svjetski poznati kriminalac koji želi da njegov sin zauzme njegovo mjesto i slijedi njegovu viziju. Shang-Chi se opire njegovoj ideji te kroz film pratimo borbu između oca i sina.

Hoće li pobijediti borac koji misli da cijeli svijet treba biti njegov ili borac koji zna razlikovati dobro od zla?

 

Shang-Chi i legenda o deset prstenova zaslužuje mjesto pored divova i slavnih imena u Marvel svijetu. Zapanjujuća epska avantura u domaća kina dolazi 2.rujna u distribuciji Blitz filma. Za potpuni doživljaj pogledajte film u najprestižnijim kino formatima IMAX, 4DX, REALD 3D, te 2D formatima. Ulaznice su dostupne već danas online i na blagajnama kina.