SMRT NA NILU #1 FILM U KINIMA

SMRT NA NILU

pomeo konkurenciju ovog vikenda u hrvatskim kinima i ostvario najbolje vikend otvaranje ove godine

 

Napokon smo dočekali otvaranje novog kino spektakla Smrt na Nilu, nastavka napete adaptacije popularnog romana poznate spisateljice Agathe Christie, koji je ovog vikenda pomeo konkurenciju u hrvatskim kinima. Pogledalo ga je 17.717 gledatelja te je time ostvario najbolje kino otvaranje 2022. godine s ukupnom zaradom od 827.347 kn.

 

Napeti detektivski roman o ubojstvu i pogubnoj ljubavnoj priči, „Smrt na Nilu“ jedan je od najuspješnijih romana slavne Agathe Christie. Radi se o jednom od njezinih najviše uznemirujućih i intrigantnih romana. Na prvi pogled prevladavaju sofisticiranost, seksipil, glamur i romansa, ali ispod površine neprestano vrebaju ranjivost, krhkost, opasnost i razdor.

 

„Smrt na Nilu“ će gledatelje odvesti u 1930-te godine, oživljavajući mnoge lokacije koje su bile nadahnuće Christienom trileru smještenom u visoko društvo. Od senzualne glazbe iz londonskih barova, do zadivljujućih piramida u Gizi te zamamnih mirisa egipatskih tržnica začinima… U filmu nastupaju izvanredni glumci koji su utjelovili neke od najnezaboravnijih likova iz njezinih romana.
Priča još jednom počinje s Herculeom Poirotom, jednim od najomiljenijih i najpoznatijih Christienih likova, koji je krenuo napokon na dugo iščekivani odmor.
Kenneth Branagh i ovog puta glumi briljantnog, dovitljivog i šarmantnog belgijskog detektiva.

 

Film prikazuje koruptivnu moć neobuzdane strasti u glamuroznom okružju, a Hercule Poirot će dobiti priliku iz prve ruke svjedočiti bogatstvu, moći, novcu, utjecaju, glamuru, romansi, elegantnoj odjeći, vrhunskom vinu i luksuznom putovanju. Ali i truloj srži usred svega toga, zbog čega će se, kao i gledatelji, osjećati uistinu nelagodno, čime se stvara divan osjećaj napetosti tijekom cijelog filma.

 

Smrt na Nilu“ okupila je filmsku ekipu koja je radila i na filmu „Ubojstvo u Orient Expressu“. U glavnoj je ulozi Kenneth Branagh kao legendarni detektiv Hercule Poirot, a pridružuju mu se jaka glumačka imena – Gal Gadot, Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn FrenchArmie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders i Letitia Wright.
Scenarij je napisao Michael Green prema romanu Agathe Christie, a film su producirali Ridley Scott, Kevin J. Walsh, Kenneth Branagh i Judy Hofflund, dok su Mark Gordon, Simon Kinberg, Matthew Jenkins, James Prichard i Mathew Prichard izvršni producenti.

 

Film „Smrt na Nilu“, studija 20th Century Studios i u distribuciji Blitza, pogledajte u svim kinima, a ulaznice kupite online ili na blagajnama kina.