STEVEN SPIELBERG NAS VODI U VIRTUALNU STVARNOST: IGRAČ BROJ 1

Nova avantura legendarnog redatelja i višestrukog Oscarovca Stevena Spielberga “Igrač broj 1″, (Ready Player One) temeljen na istoimenom bestseleru Ernesta Clinea, od sutra stiže u naša kina.

 

Film donosi priču o svijetu 2045. godine, koji je pogođen energetskom krizom, globalnim zatopljenjem i prenapučenošću. Surova realnost je toliko nepodnošljiva da većina stanovnika vodi alternativni život u OASIS-u, unutar virtualne stvarnosti. Ljudi unutra mogu biti što god požele, mogu izgledati kako žele i raditi što žele, mogućnosti su neograničene.

 

Gamer Wade Watts glavni je junak priče koji se osjeća živim jedino kada odlazi u virtualni svijet u kojem granice stvara sam, svojom maštom.
Prava akcija počinje kad ekscentrični milijarder i tvorac OASIS-a James Halliday na samrti objavi da je postavio skriveni predmet u njegov virtualni svijet, a igrač koji ga pronađe će osvojiti njegovo bogatstvo i potpunu kontrolu nad OASIS-om.
Konkurencija je jaka, no Wade uspijeva otkriti ključ rješavanja prve zagonetke. Iznenada se nađe okružen neprijateljima koji će poduzeti sve kako bi mu oduzeli nagradu. Wade i njegova ekipa kreću u borbu za ono jedino što im je ostalo – OASIS.
Nakon velikog uspjeha knjige čekalo se samo da se ova priča preseli i na velika platna, pod redateljsku palicu virtuoza Spielberga i u najprestižnije kino formate – IMAX 3D, 4DX i Real D 3D.
Svi ljubitelji videoigara ili općenito pop kulture iz kraja prošlog stoljeća će biti oduševljeni.

 

Cijeli svijet odzvanja pozitivnim kritikama, a ovo su neki od komentara domaćih influensera nakon odgledanog filma na zatvorenoj projekciji:
“Film je vrh!”, Biby Andy
“Odličan film. Spielberg se vratio!”, Piko
“Ovo će postati klasik. Jedan od najboljih filmova ikad.”, Chempo
“Vrh, vrhova!”, Lucijano Bajić
“Ovo sam jedva dočekao. Film je odličan!”, Glen Blau

 

Po reakcijama kritike i publike može se zaključiti da nam je Spielberg pripremio još jedno filmsko remekdjelo koje ćemo rado pamtiti u godinama koje dolaze.
 

Igrač broj 1 možete od sutra pogledati u svim kinima u distribuciji Blitza.
Jeste li spremni?