SVI SU LUDI ZA KOŠARKOM

Što povezuje Nevenu Rendeli, Renéa Bitorajca, Mirelu Holy, Mirjanu Hrgu, Željka Jovanovića i Anu Stunić? Na prvi tren teško je odgovoriti na ovo pitanje, no s obzirom da su se svi jučer našli na svečanoj premijeri filma BIT ĆEMO PRVACI SVIJETA jasno je da im je zajednička ljubav prema košarci. No, sinoć nisu oni bili glavne zvijezde ekskluzivnog događanja koje se održalo u IMAX dvorani CineStara Arena jer su svi pogledi bili usmjereni u međunarodnu filmsku ekipu koja se samo za ovu priliku okupila u Zagrebu. Publika je tako mogla uživo vidjeti redatelja Darka Bajića i njegov glu­mački  dream team: Strahinju Blažića, Miloša Bikovića, Aleksandra Ra­dojičića, Stefana Kapičića, Sergeja Trifunovića, Ivu Babić, Leona Lu­čeva, Roberta Kurbašu, Matka Knešaureka, Krešimira Petra Ćosića, Ivanu Dudić  i Ivanu Stančev, a ekipi se na pozornici nakon projekcije pridružio i koscenarist Ognjen Sviličić kao i pravi prvak svijeta Nikola Plećaš.

Prije filma okupljenima se obratio legendarni sportski komentator Slav­ko Cvitković koji je podsjetio na dane najveće slave domaće košarke i utakmicu između reprezentacija Jugoslavije i SAD-a odigranu u Ljubljani 1970. godine, koja je i središnja tema filma, te posebno pozdravio Mirka Novosela, Zorana Čuturu i Mihovila Nakića koji su svojim prisustvom također uveličali premijeru.

U filmu BIT ĆEMO PRVACI SVIJETA sinoć su uživali i Biserka Petrović, Lordan Zafranović, Kristijan Milić te mitropolit zagrebačko-ljubljanski dr. Porfirije.

Sportska priča inspirirana stvarnim događajima BIT ĆEMO PRVACI SVI­JETA snimljena je u produkciji tvrtke INTERMEDIA NETWORK, hrvatski koproducent je KINORAMA, a film dolazi u hrvatska kina 26.3. u dis­tribuciji Blitz film i video distribucije.