Tara Thaller u atraktivnom spotu za pjesmu koja najavljuje animirani film CVRČAK I MRAVICA

Tara Thaller u atraktivnom spotu za
pjesmu koja najavljuje animirani film

CVRČAK I MRAVICA

 

 

 

 

Zagreb, 22.12.2022. – Tara Thaller snimila je spot za pjesmu “Pjevati možeš i ti”, prvi u nizu songova iz animiranog filma Cvrčak i mravica koji od 5. siječnja dolazi u kina širom Hrvatske. Pjesma nosi pozitivnu poruku da glazba unosi sreću u naš život i da se ne trebamo sramiti pjevati čak i ako nemamo sluha.

 

 

“Pjevati možeš i ti” lijepa je, vedra i topla pjesma, savršena uvertira za naš film koji uskoro dolazi u kina. Sretna sam i zahvalna što sam bila dio Cvrčka i mravice. Dino i Jadranka, kao mama i tata ovog crtića, toliko su brižni i topli i divim se njihovoj ustrajnosti i ljubavi prema ovom projektu. Jedva sam dočekala da snimimo spot za ovu pjesmu. Bio je užitak, ali i veliki izazov snimati s genijalnim Coco Mosquitom. Oduševio me koncept u kojem smo spojili naš svijet s animiranim i kao produkt cijele avanture dobili ovaj spot. Kao šećer na kraju – ovu pjesmu, na koncu i cijeli crtić mogu ponosno pokazati svojoj mnogobrojnoj braći i sestrama za koje neki dosadašnji projekti nisu bili primjereni. Jako se veselim konačno i malene povesti na premijeru!“, izjavila je Tara Thaller.

 

 

Tari Thaller prateći vokali su Ivana Rushaidat Starčević, Igor Pavlica i Domagoj Janković. Gitaru svira Coco Mosquito, kontrabas Ivar Roban Križić, udaraljke Janko Novoselić, violinu Marko First, tubu Jurica Rukljić, trubu Antonio Geček, saksofon Mihael Gyorek i trombon Luka Žužić.

 

 

Tekst, glazbu i aranžman za pjesmu “Pjevati možeš i ti” potpisuje Coco Mosquito. Redatelj spota je Dino Krpan, a direktor fotografije Mario Delić. Spot je nastao sklapanjem animiranih sekvenci iz filma Cvrčak i mravica sa studijskim snimkama, te kadrova snimljenih ove jeseni u zagrebačkom Maksimiru.

 

 

Cvrčak i mravica prvi je hrvatski cjelovečernji animirani film rađen u tehnici 3D animacije. Na njemu je više od 10 godina radilo više od 150 suradnika.  Tara Thaller nastupa u ulozi mravlje princeze Antonete, dok je Marko Petrić oživio lik cvrčka Keta. Uz njih nastupa još i Filip Vidović kao pokvareni mrav Anteodor te brojna druga poznata imena domaće glumačke scene. Inspiriran Ezopovom basnom, Cvrčak i mravica na živ i veseo način donosi plemenitu priču o toleranciji i suživotu. Vizualno raskošan, ovaj animirani film uz song “Pjevati možeš i ti” donosi još tri originalna songa Coca Mosquita: “Sretni dani”, ”Nema zime” i “Što je život?”. Film je dobio i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u sklopu nastavnog programa.

 

 

Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba (producent Dino Krpan), a koproducent Zagreb Film. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržali su ga Potprogram MEDIA programa Kreativna Europa te Ministarstvo kulture i medija RH. Distributer filma je Duplicato Media.

 

 

O Cvrčku i mravici više doznajte na društvenim mrežama filma:

 

 

Facebook:
facebook.com/cvrcakimravica/
facebook.com/BlitzHrvatska/

 

 

Instagram: @cvrcak.i.mravica
instagram.com/cvrcak.i.mravica/
instagram.com/blitzhrvatska/

 

 

TikTok: @cvrcakimravica
tiktok.com/@cvrcakimravica

 

 

#cvrcakimravica #cvrčakimravica

 

 

 

 

 

 

 

Plakat i fotografije su dostupni na linku:
https://bit.ly/3UMoADP
Tekst dostupan na linku:
https://we.tl/t-N5I4V8nZ2P