TERMINATOR: MRAČNA SUDBINA – NAJBOLJE OTVARANJE FRANŠIZE SVIH VREMENA U HRVATSKOJ

Terminator: Mračna sudbina ponovno je, nakon 28 godina, okupio slavnog redatelja Jamesa Camerona i zvijezde originalnih filmova Lindu Hamilton i Arnolda Schwarzeneggera, u napetoj novoj akcijskoj pustolovini koja nastavlja priču iz filma Terminator 2: Sudnji dan.

 

Najnovije poglavlje jednog od kultnih filmskih serijala svih vremena je u prvom vikendu prikazivanja u hrvatskim kinima pogledalo 15.400 gledatelja, sa zaradom od 582.687,00 kn, čime je ostvareno najbolje otvaranje Terminator franšize kod nas.

 

James Cameron i Gale Anne Hurd nisu 1984. godine imali pojma da će stvoriti svjetski fenomen kad su krenuli snimati Terminatora, originalni znanstvenofantastični akcijski film o kiborgu iz apokaliptične budućnosti koji doputuje u našu sadašnjicu kako bi osigurao potpuno uništenje čovječanstva. Uz mračan, ali inteligentan scenarij koji je ujedno bio i vrlo zabavan, radnja filma odvijala se strelovito brzo te u glavnoj ulozi imala akcijsku junakinju, što je za to vrijeme bilo vrlo neobično.

 

Zahvaljujući vrlo pozitivnim reakcijama gledatelja i odličnim kritikama, Terminator je pretvorio glavne glumce Arnolda Schwarzeneggera i Lindu Hamilton u holivudske zvijezde, a Camerona u poznatog redatelja koji će snimiti mnoge blockbustere.

 

Makar je snimljeno još tri filma o Terminatoru, kao i televizijska serija, T-2 označio je kraj rada Camerona i Hamilton na njima – sve do ovog filma, Terminator: Mračna sudbina  koji nastavlja priču iz tog nastavka u našoj sadašnjici.

 

Film je režirao Tim Miller, poznat po svjetskom hitu Deadpool, prema scenariju koji su napisali David Goyer (The Dark Knight, Batman Begins) i Justin Rhodes (Contract Killers, RoboCop Returns) te Billy Ray (Captain Phillips, The Hunger Games).

 

Terminator: Mračna sudbina se prikazuje u hrvatskim kinima u distribuciji Blitz filma, a možete ga pogledati i u najprestižnijim IMAX i 4DX formatima.