THOR: LJUBAV I GROM JE BROJ 1 FILM U KINIMA

Novo poglavlje u sjajnoj MARVELOVOJ franšizi Thor: Ljubav i grom u svega nekoliko dana prikazivanja u Hrvatskim kinima pogledalo je 31.511 gledatelja, sa zaradom od preko 1.4 milijuna kuna. Ovo je ujedno i najbolje otvaranje filma o Thoru te drugo najbolje Walt Disney otvaranje u doba pandemije.

 

 

Veteran MCU-a Chris Hemsworth ponovno utjelovljuje Thora, i to u najopuštenijem i najzabavnijem izdanju do sada, a za bolji doživljaj filma pogledajte ga u najprestižnijim kino formatima: Real 3D, 4DX formatima, IMAX 3D te standardnom 2D kino formatu.

 

Od 2011.godine se Thor pojavio u čak sedam MCU filmova, kao i u animiranoj seriji Marvel Studios “What if…?”, postavši prvi lik na čelu četiri filmske franšize. Za obožavatelje diljem svijeta, Chris Hemsworth je jednostavno Thor, a ipak još uvijek osjeća potrebu da istražuje i razvija svoju ulogu. „Osjećao sam golemi pritisak”, priznaje Hemsworth. „Thor je jedini lik koji je do sada snimio samostalni četvrti film, pa sam želio napraviti nešto drugačije. Želim da se moj lik razvija i napreduje.”

 

U novom Marvelovom blockbusteru, Thor će se naći na najtežem putovanju do sada – potragom za unutarnjim mirom. Thorovo umirovljenje prekida galaktički ubojica poznat kao Gorr the God Butcher, koji traži istrebljenje bogova. Thor će morati tražiti pomoć kraljice Valkyrie, Korga i bivše djevojke Jane Foster, koja – na Thorovo iznenađenje – neobjašnjivo upravlja njegovim čarobnim maljem, Mjolnirom, jednako kao i on sam. Zajedno se upuštaju u nepoznatu avanturu kako bi otkrili razloge Gorrove osvete i zaustavili ga prije nego što bude prekasno.

 

Ljubav je tema koja se provlači kroz film, ali Waititi i ekipa definitivno donose i grmljavinu. “Thor: Ljubav i grom” je sličan Ragnaroku u smislu tona i stila, ali htjeli smo učiniti svjetove i situacije u koje stavljamo Thora još izazovnijim”, kaže Waititi.

 

Mega zvjezdanu ekipu osim Hemswortha čine i oskarovka Natalie Portman u ulozi Jane Foster, oskarovac Christian Bale kao negativac Gorr the God Butcher; Tessa Thompson kao Valkyrie, Russell Crowe kao Zeus, kralj bogova, Taika Waititi kao Korg, a tu su i Čuvari galaksije – Chris Pratt kao Peter Quill, Karen Gillan kao Nebula, Pom Klementieff kao Mantis, Dave Bautista kao Drax, Bradley Cooper posuđuje glas Rocketu, a Vin Diesel Grootu.

 

Thor: Ljubav i grom, u distribuciji Blitza, u kinima pogledajte već danas, a ulaznice možete kupiti online ili na blagajnama kina.