NOVI NASTAVAK “TOP GUNA” JE U SVEGA NEKOLIKO DANA SRUŠIO SVE REKORDE GLEDANOSTI U HRVATSKOJ

**Novi film Toma Cruisea ‘Top Gun: Maverick’ u prvim je danima prikazivanja u kinima srušio sve rekorde gledanosti ove godine, kao i povijesne rekorde studija Paramount i Toma Cruisea svih vremena!

 

Nastavak koji se čekao čak 36 godina je najuspješnije otvaranje Toma Cruisea u njegovoj 40-godišnjoj karijeri, kao i studija Paramount, jer je ‘Top Gun: Maverick’ u distribuciji Blitz filma, već u prvome tjednu prikazivanja u Hrvatskoj premašio zaradu od 2,6 milijuna kuna s gotovo 57.000 gledatelja (točnije 56.915 gledatelja) u svega nekoliko dana prikazivanja!

 

Film je i prije same premijere izazvao nevjerojatan interes publike, što dokazuju rekordni pregledi svih trailera koji su objavljeni do sada, a reakcije gledatelja koji su film imali prilike pogledati na velikom platnu su fantastične! Nevjerojatan uspjeh na kino blagajnama je zasigurno rezultat mnogobrojnih sjajnih recenzija, goleme količine nostalgije i povratka Cruisea u kokpit zrakoplova kojim izvodi brojne vratolomije kao pilot Pete ‘Maverick’ Mitchell.

 

Variety je izvijestio da je otprilike 55% publike filma starije od 35 godina, što ukazuje na privlačnost filma za one demografske skupine koje su se najviše oklijevale vratiti u kina.

 

Donosimo neke od prvih reakcija svjetske kritike:

‘Top Gun: Maverick je savršen nastavak filma Top Gun. To je sve što želite od filma.’ – Brian Davids, The Hollywood Reporter

 

‘Nisam siguran da je moguće napraviti savršeniji nastavak od filma Top Gun: Maverick. Ako vam se sviđa original, ovo je sve što ste čekali 36 godina. Balansira nostalgična sjećanja sa svježom, dinamičnom radnjom i ZADIVLJUJUĆOM akcijom u zraku.’ – Jamie Graham, Total Film

 

‘TO..JE..BILO FENOMENALNO! Jedan od najboljih filmova koje ćete vidjeti na velikom platnu ove godine…ili BILO KOJE godine!“ – Tara Hitchcock

 

#TopGunMaverick je vrijedilo čekati.  – Travis Clarke – Business Insider

 

U filmu uz Toma Cruisea glume i Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis i Ed Harris te Val Kilmer. Redatelj filma je Joseph Kosinski. Priču su napisali Peter Craig i Justin Marks. Scenarij potpisuju Ehren Kruger i Eric Warren Singer i Christopher McQuarrie.

 

‘Top Gun: Maverick’, u distribuciji Blitz filma, ne propustite pogledati samo u kinima i to u najprestižnijim kino formatima  – IMAX®  i 4DX, a ulaznice za film možete kupiti online ili na blagajnama kina.