TRILER TEMELJEN NA POPULARNOJ KNJIZI AGATHE CHRISTIE: SMRT NA NILU

Do velikog kino spektakla ostalo je nešto više od dva tjedna, no obzirom na popularnost prvog filma, te velikog interesa publike za nastavkom napete adaptacije popularnog romana poznate spisateljice Agathe Christie, ulaznice za dugoiščekivani kino hit “Smrt na Nilu” su od danas u prodaji i to za ekskluzivne pretpremijerne projekcije koje kreću već od 11. veljače!

 

Napeti detektivski roman  o ubojstvu i pogubnoj ljubavnoj priči, „Smrt na Nilu“ jedan je od najuspješnijih romana slavne Agathe Christie. Radi se o jednom od njezinih najviše uznemirujućih i intrigantnih romana. Na prvi pogled prevladavaju sofisticiranost, seksipil, glamur i romansa, ali ispod površine neprestano vrebaju ranjivost, krhkost, opasnost i razdor.

 

„Smrt na Nilu“ će gledatelje odvesti u 1930-te godine, oživljavajući mnoge lokacije koje su bile nadahnuće Christienom trileru smještenom u visoko društvo. Od senzualne glazbe iz londonskih barova, do zadivljujućih piramida u Gizi te zamamnih mirisa egipatskih tržnica začinima… U filmu nastupaju izvanredni glumci koji su utjelovili neke od najnezaboravnijih likova iz njezinih romana.
Priča još jednom počinje s Herculeom Poirotom, jednim od najomiljenijih i najpoznatijih Christienih likova, koji je krenuo napokon na dugo iščekivani odmor.
Kenneth Branagh i ovog puta glumi briljantnog, dovitljivog i šarmantnog belgijskog detektiva.

 

Film prikazuje koruptivnu moć neobuzdane strasti u glamuroznom okružju, a Hercule Poirot će dobiti priliku iz prve ruke svjedočiti bogatstvu, moći, novcu, utjecaju, glamuru, romansi, elegantnoj odjeći, vrhunskom vinu i luksuznom putovanju. Ali i truloj srži usred svega toga, zbog čega će se, kao i gledatelji, osjećati uistinu nelagodno, čime se stvara divan osjećaj napetosti tijekom cijelog filma.

 

Smrt na Nilu“ okupila je filmsku ekipu koja je radila i na filmu „Ubojstvo u Orient Expressu“. U glavnoj je ulozi Kenneth Branagh kao legendarni detektiv Hercule Poirot, a pridružuju mu se jaka glumačka imena – Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders i Letitia Wright.
Scenarij je napisao Michael Green prema romanu Agathe Christie, a film su producirali Ridley Scott, Kevin J. Walsh, Kenneth Branagh i Judy Hofflund, dok su Mark Gordon, Simon Kinberg, Matthew Jenkins, James Prichard i Mathew Prichard izvršni producenti.

 

Ulaznice za film „Smrt na Nilu“, studija 20th Century Studios i u distribuciji Blitza, možete kupiti već danas online ili na blagajnama kina.