U KINIMA NE PROPUSTITE POGLEDATI FILMOVE U DISTRIBUCIJI BLITZA NOMINIRANE ZA NAGRADU OSCAR®

Uboga stvorenja, Ubojice cvjetnog mjeseca i Barbie očekivano osvojili velik broj Oscar® nominacija

 

 

Stigle su nominacije za najprestižniju filmsku nagradu, a film UBOGA STVORENJA koji je nedavno stigao i u Hrvatska kina broji čak 11 nominacija za nagradu Oscar®, dok BARBIE, najveći film 2023., broji nominacija u 8 kategorija. Pogledajte koji još filmovi u distribuciji Blitz filma su nominirani za nagradu Oscar 2024.

 

Surealna komedija UBOGA STVORENJA studija Searchlight je zasluženo osvojila 11 nominacija,  uključujući onu najvažniju – za najbolij film. Yorgos Lanthimos je nominiran za najboljeg redatelja, a Emma Stone u kategoriji najbolja glumuica. Marf Ruffalo je nominiran za najboljeg sporednog glumca. Film, koji predstavlja nevjerojatnu priču o razvoju Belle Baxter (Emma Stone), mlade žene, koju je iz smrti oživio znanstvenik, nominiran je u sljedećim kategorijama: NAJBOLJI FILM, NAJBOLJA REŽIJA (Yorgos Lanthimos), NAJBOLJA GLUMICA (Emma Stone), NAJBOLJI SPOREDNI GLUMAC (Mark Rufallo), NAJBOLJŠI ADAPTIRANI SCENARIJ, NAJBOLJA FOTOGRAFIJA, NAJBOLJA SCENOGRAFIJA, NAJBOLJA KOSTIMOGRAFIJA, NAJBOLJA ORIGINALNA GLAZBA, NAJBOLJA ŠMINKA I FRIZURA i NABOLJA MONTAŽA. Film se temelji na složenom romanu Alesdaira Graya, koji na svojevrstan način obrađuje moderne ljubavne odnose i seksualnost.

 „Jedanaest nominacija za UBOGA STVORENJA djeluje kao nadrealni san”, izjavila je Emma Stone.
“Neizmjerno sam zahvalna Akademiji što me uključila i kao glumicu i producenticu među ovu skupinu iznimnih nominiranih i što je naš film prepoznat u toliko kategorija.

 

UBOGA STVORENJE možete pogledati već danas u kinima, a ulaznice možete osigurati na blagajnama ili web stranicama kina.

 

 

UBOJICE CVJETNOG MJESECA studija Paramount Pictures broji čak 10 nominacija, uključujući za najbolji film i najboljeg redatelja koju je dobio legendarni Martin Scorsese. Lily Gladstone nominirana je za prestižnu kategoriju najbolja glumica, Robert De Niro je nominiran u kategoriji najbolji sporedni glumac za ulogu imućnog prevaranta 1930-ih.

 

Film UBOJICE CVJETNOG MJESECA se vraća u kina u sklopu Oscar® revije, a ulaznice možete kupiti online ili na blagajanama kina.

 

 

BARBIE studija Warner Bros. koji je prošle godine obuzeo svijet i ofarbao ga u rozo nominiran je u 8 kategorija, uključujući za najbolji film i najbolji adaptirani scenarij. Ryan Gosling je nominiran za najboljeg sporednog glumca, a America Ferrera je nominirana za najbolju sporednu glumicu. Nominirane su i hit pjesme „I’m just Ken“ i „What was I Made For“ od Billie Eilish u kategoriji najbolja originalna pjesma.

 

Barbie se opet vratila u kina, a ulaznice možete kupiti online ili na blagajanama kina.

 

 

Od ostalih fimova iz Blitz distribucije nominacije su osvojili i sljedeći: KREATOR, ELEMENTI, ČUVARI GALAKSIJE VOL. 3INDIANA JONES I ARTEFAKT SUDBINE te NEMOGUĆA MISIJA: ODMAZDA PRVI DIO.