UTOPIJA: VAŠ NOVI SKRIVENI UŽITAK NA CINESTAR TV PREMIERE 1 KANALU

Utopija je nova serija na CineStar TV Premiere 1 kanalu koja je nešto najčudnije i najbolje što ćete pogledati u svojem životu. Pratite ju od 10. kolovoza u 21h, od ponedjeljka do četvrtka, te uronite u dramatične i napete trenutke koje svaki teoretičar zavjere priželjkuje!

 

Od kada je prikazana prvi put, britanska serija Utopija nije prestala dizati prašinu. Kritičari i ljubitelji ovakvog žanra skladali su hvalospjeve za ovaj nadasve neobičan uradak, no široka javnost uskoro je počela zasipati BBC žalbama i tužbama. Nije ni čudo, jer ova serija doista je umjetnički pitoreskna, jedinstvena i veoma grafički osebujna.

 

GRAFIČKI ROMAN, NE STRIP!

 

Opisana kao drama o teorijama zavjera, Utopija prikazuje priču o skupini pojedinaca koji počnu tragati za grafičkim romanom (ne stripom!) imena „Utopijini eksperimenti“ (The Utopia Experiments) u kojima se navodno nalaze odgovori na mnoga pitanja koja se tiču budućnosti, uključujući i pojavu nekoliko razornih epidemija. Nakon što im ovaj grafički roman dospijeva u ruke, postaju predmet interesa tajne i jako moćne organizacije Mreža (The Network) koji žele imati ovaj materijal u svojim rukama.

 

Članovi Mreže ne prežu upotrijebiti bilo koje sredstvo koje im dođe pod ruku kako bi Utopija prešla u njihove ruke, što veoma često uključuje veoma krvava i kreativna ubojstva. U prvoj epizodi gledatelji će već moći saznati što povezuje pijesak, chili papričice, izbjeljivač i jednu običnu žličicu, a kao dodatnu napetost zajedno će moći otkriti i odgovor na pitanje koje se ponavlja kontinuirano – „Gdje je Jessica Hyde?“ i kakvu ulogu ovdje ima – zec.

 

RECEPCIJA KRITIČARA I PUBLIKE

 

Po izlasku prve epizode ove 11-dijelne serije javnost je bila iznenađena kritičarskim odjekom. Huffington Post izjavio je kako je Utopija „jednostavno najbolja televizijska serija koju su imali priliku gledati“, a cijenjeni Guardian opisao ju je kao „nevjerojatno nasilnu, vulgarnu i krvavu“. Kritičari Telegrapha izjavili su kako su se osjećali veoma prljavo gledajući Utopiju, te da je serija „pravo zadovoljstvo, iako se ponekad radi o grešnom zadovoljstvu“.

 

Sami gledatelji podarili su joj ocjenu 8,4 na IMDb-u, istaknuvši kako je „intrigantna, napeta, uznemirujuća“, te „hrabra, briljantna, originalna, a opet jako poznata“. Rotten Tomatoes dekorirao ju je sa čak 100%. Naposlijetku, prepoznata je i od strane struke pa se tako može pohvaliti i međunarodnim Emmyjem za najbolju dramsku seriju.

 

POZNATA LICA BRITANSKE SCENE

 

Pratite li britansku filmsku scenu, prepoznat ćete s lakoćom gotovo pa sve glumce iz Utopije. Adeel Akhtar glumi Wilsona, a javnosti je poznat po filmovima Murder Mystery i Dictator te po serijama The Night Manager, Les Miserables i Killing Eve. Wilson je štreber koji voli teorije zavjere te stalno osmišlja kako se spasiti u slučaju bilo koje tragedije. Ponosni je vlasnik nuklearnog skladišta te često na internetu teoretizira o drugoj „stvarnosti“, sve dok se ne uvuče o priču o Utopiji.

 

Neil Maskell glumi Arbyja, glavnog atentatora za Mrežu koja ga je odgojila u hladnokrvnog ubojicu bez znanja o obitelji, sve dok u Utopiji ne sazna za svog oca te mu se život preokrene iz temelja. Maskella ste mogli vidjeti već u Peaky Blindersima u ulozi Churchilla, ali i u SF seriji Humans kao detektiva Drummonda. Iza sebe ima doista impresivnu i bogatu glumačku karijeru koja će vas oduševiti i ovdje.

 

Izdvojit ćemo i Alistaira Petrieja koji glumi Geoffa, ministra zdravlja koji u svojem resoru skriva puno više od samog interesa za javnim zdravstvom. Petrie ima impozantan broj filmskih i serijskih naslova u svojoj biografiji – od Ratova zvijezda, preko kultne Utrke života (Rush), pa sve do serije The Night Manager u kojoj je ponovno surađivao sa Akhtarom.

 

Utopija premijerno kreće s prikazivanjem na CineStar TV Premiere 1 kanalu 10. kolovoza u 21h, a gledatelje očekuje po jedna nova epizoda svakog tjedna, od ponedjeljka do četvrtka. Uronite u svijet teorija zavjera, zečeva, interneta, nasilnih scena i nevjerojatnih zapleta i vjerujte nam – nećete biti indiferentni!

 

P.S. Gdje je Jessica Hyde?