VELIKA ZAVRŠNICA TRILOGIJE LABIRINT STIGLA U KINA!

JE LI PRONAĐEN LIJEK SMRTI?

 

 

U epskom finalu Labirint sage (Maze Runner), jednoj od najvećih hit franšiza današnjice, napokon doznajemo odgovore na sva pitanja koja su ostala u zraku nakon prva dva nastavka.

 

Thomas se u Labirintu: Nemogući bijeg probudio u liftu koji ga je doveo na tajanstvenu livadu (Glade) okruženu labirintom sa zidovima višim od 60 metara i rasporedom koji se neprestano mijenja. Nije se sjećao kako je niti zašto postao jedan od te grupe mladih u kojoj su Minho, glavni trkač u labirintu, Newt, dobar prijatelj i savjetnik, Gally vođa grupe i Thomasov suparnik te Teresa, jedina ženska pripadnica tih „Gladera“ („livadaša“), s kojom Thomas možda dijeli mračnu prošlost. Izlaz iz labirinta otkrio im je istinu: sudionici su ogromnog i okrutnog testa.

 

Loša situacija još više se pogoršala nakon što su Gladeri napokon uspjeli pobjeći iz labirinta, samo kako bi saznali da se nalaze usred opustošenog kraja zvanog Scorch (Spaljena zemlja). U Labirintu: Kroz spaljenu zemlju, Thomas i preživjeli suborci upoznali su nove saveznike dok su pokušavali što više saznati o tajanstvenoj grupi koja se krije iza svih njihovih „ispitivanja“ – organizaciji poznatoj kao WCKD (ZLOPAK).

 

U ovom nastavku motivi WCKD-a postaju jasniji: Dr. Ava Paige, izvršna direktorica te tajanstvene i moćne organizacije, blizu je pronalaska onog za što vjeruje da je lijek za bolest poznatu kao Baklja, virus koji je pokosio većinu čovječanstva, no kako bi dobili lijek, trebali bi žrtvovati par mladih ljudi koji su vjerojatno imuni na tu bolest.

 

Treći i posljednji nastavak filmova Labirint ponovno je režirao Wes Ball prema bestseleru Jamesa Dashnera. Uzbudljivi zaključak trilogije okupio je mnoge članove originalne glumačke postave iz prvog nastavka iz 2014. godine: Dylan O’Brien je Thomas; Kaya Scodelario je Teresa; Ki Hong Lee je Minho; Thomas Brodie-Sangster je Newt; Dexter Darden je Frypan, a Patricia Clarkson je Ava Paige.

 

Veliku završnicu hit trilogije Labirint: Lijek smrti, u distribuciji Blitza, pogledajte pretpremijerno od 24.siječnja u svim kinima i to u najboljim formatima: realD 3D, IMAX 3D i 4DX 3D!