ZA MJESEC DANA U KINA DOLAZI ‘NEPODNOŠLJIVA TEŽINA GOLEMOG TALENTA’

U kina uskoro stiže ‘Nepodnošljiva težina golemog talenta‘ (The Unbearable Weight of Massive Talent) film koji se snimao 2020. godine u Dubrovniku i okolici, a u kojem glavnu ulogu ima proslavljeni hollywoodski glumac i Oscarovac Nicolas Cage.

 

Nicolas Cage u filmu glumi samog sebe, glumca kojem propada karijera i koji je zbog toga prisiljen prihvatiti posao od milijun dolara – dolazak na rođendan bogatog obožavatelja (zapravo šefa kartela).  Kad stvari krenu naopako, Cage je prisiljen opravdati svoju vlastitu legendu. On se tako zatekne u situaciji da, kako bi spasio sebe i svoje voljene, mora postati svaki od najpoznatijih i najlegendarnijih likova koje je tijekom karijere odigrao u filmu, ali kao stvarni Nicolas Cage.

 

Radi se o akcijskoj komediji, za koju je Tom Gormican zajedno s Kevinom Ettenom napisao scenarij. Cageu se u vodećoj ulozi ulozi pridružuje Pedro Pascal, najpoznatiji po ulozi Oberyna Martella u četvrtoj sezoni ‘Igre prijestolja’, ali i po ulozi Javiera Peñe u seriji ‘Narcos’.
U filmu osim Cage i Pascala još glume Sharon Corgan i Tiffany Haddish.

 

Zanimljivost je da ‘Nepodnošljiva težina golemog talenta’ ima ocjenu 100% na stranici Rotten Tomatoes, iako u kina stiže tek za mjesec dana. Gledatelji i kritičari koji su ga imali prilike pogledati nazivaju ga ‘najzabavnijim filmom godine’, i ‘najboljom ulogom Nicolasa Cagea do sada’, te ‘najiščekivanijim filmom u ovoj godini’.

 

Za nas je najveća atrakcija zasigurno to što je film sniman u Hrvatskoj, točnije u Dubrovniku, Cavtatu i okolici. Dubrovnik je tako još jednom postao nezaboravna filmska kulisa koju se može vidjeti i u najavnom traileru filma u kojem vidimo prepoznatljive lokacije kultnog dubrovačkih hotela koji se nalazi nadomak same obale, te dubrovačku vilu Šeherezada, jednu od najekskluzivnijih rezidencija u jadranskoj regiji.

 

Film ‘Nepodnošljiva težina golemog talenta’ u kina stiže 28. travnja a do tada možete uživati u traileru: