AVANTURA KOJA JE ODUŠEVILA PUBLIKU SVIH GENERACIJA RUŠI REKORDE U KINIMA!

Novi veliki kino hit studija Paramount Pictures ‘Veliki crveni pas: Clifford’, u distribuciji Blitz-a, nakon prvog vikenda distribucije ostvario je nevjerojatno impresivan rezultat od 14.674 gledatelja, te je tom gledanošću ostvario najjače otvaranje obiteljskog i animiranog filma 2021. godine, ali i jedno od najboljih otvaranja obiteljskog filma uopće!

 

Clifford je očigledno osvojio naklonost i srca djece, ali i odraslih u Hrvatskoj, i tako u startu postao jedan od najpopularnijih obiteljskih filmova svih vremena. Bilo da ga poznajete iz knjiga, TV serija, filmova ili videoigara, Clifford je nesumnjivo najpoznatiji veliki crveni pas na svijetu, a to je sada i dokazao izvanrednim uspjehom koji film postiže u domaćim kinima.

 

Duhovit, emotivan i vizualno zapanjujuć, ‘Veliki crveni pas: Clifford‘ predstavlja univerzalnu priču koja je napisana, režirana i producirana kako bi se svidjela publici svih dobnih skupina.

 

Ljubav koju ljudi gaje prema svojim ljubimcima i obrnuto nadilazi godine, rekao je redatelj filma Walt Becker. Ono što smo namjeravali napraviti je snimiti film koji izgleda kao da je snimljen za odrasle, a u kojem bi i djeca uživala. To je pustolovni film za sve uzraste.

 

Radnja filma započinje kada srednjoškolka Emily Elizabeth upozna čarobnog spasitelja životinja koji joj daruje malo crveno štene. Emily naravno ne očekuje da će se probuditi i pronaći divovskog psa visokog tri metra u svom malom stanu u New Yorku. Cliffordova veličina uzrokuje nezamislive vratolomije dok se Emily i njezin ujak Casey pokušavaju brinuti za golemog psa. Moraju ga skrivati od nadzornika zgrade koji svojim stanarima ne dopušta držanje kućnih ljubimaca, ali i od podmuklog izvršnog direktora biotehnološke tvrtke LyfeGrow, koja želi otkriti tajnu proizvodnje životinja koje su veće nego što je to majka priroda zamislila. Naravno da to neće biti nimalo lako, jer čak i u New Yorku ogroman crveni pas može privući veliku pozornost.

 

Srednjoškolski problemi s kojima se svi mogu poistovjetiti, autentično okruženje New Yorka i raznolika glumačka postava nezaboravnih likova, čine ovaj film stvarnim i relevantnim za modernu publiku, ali istovremeno se zadržavaju sve kvalitete zbog kojih su knjige Normana Bridwella tijekom desetljeća postale tako univerzalno omiljene.

 

Režiju sinkronizirane inačice potpisuje Marko Juraga i studio Jukebox Music, a glavne junake interpretiraju Rina Radmilov kao Emily, Filip Riđički kao Casey, Hrvoje Kečkeš, Darin Pavišić, Dijana Vidušin kao Maggie, Ranko Tihomirović u ulozi gospodina Bridwella i mnogi drugi.

 

‘Veliki crveni pas: Clifford’ u distribuciji Blitza možete pogledati u svim kinima, a ulaznice potražite na blagajnama kina ili online.